Syrop odpornościowy z czosnku, miodu i cytryny

Syrop stosowany regularnie wzmacnia układ odpornościowy, a w czasie choroby działa jak naturalny antybiotyk, wspierając leczniczo w trakcie grypy czy przeziębienia.

Składniki:

3 cytryny
2 duże główki czosnku
1 słoiczek miodu od dżemu
1 szklanka wody letnia

Sposób przygotowania:

Miód dodaj do letniej wody (NIE GORĄCEJ !!! - miód traci swoje właściwości lecznicze i bakteriobójcze w temperaturze wyższej niż 45 stopni).
Do miodu dodaj sok wyciśnięty z cytryn oraz czosnek rozgnieciony w wyciskarce.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i pozostaw na 24 godziny. Następnie odcedź i przelej do mniejszych buteleczek.
Syrop można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 8 tygodni.

Zastosowanie:

- profilaktycznie - 1 łyżka na pół szklanki soku lub wody 1 raz dziennie (dla dzieci 1 łyżeczka)
- podczas choroby - co 3/4 godziny po 1 łyżce na pół szklanki soku lub wody




Laika. Obsługiwane przez usługę Blogger.