Przekładaniec ryżowo-owocowy

od 4 miesiąca


Składniki:

1,5 miarki mleka modyfikowanego
45 ml wody
8 płaskich łyżeczek kleiku ryżowego
1/3 słoika smakowego deserku


Sposób przygotowania:

Gotujemy i schładzamy wodę do temperatury pokojowej. Następnie dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Gdy mieszanka nabierze odpowiedniej konsystencji dodajemy kleik i powtórnie mieszamy. Teraz gdy mamy przygotowaną główną warstwę nakładamy 1/4 przygotowanego kleiku do miseczki, a następnie nakładamy owoce z deseru zachowując te same proporcje. Dla lepszego efektu naszej pracy przekładamy warstwy kleiku i owoców do momentu aż na wierchu będą owoce.




Niestety jak gotowałam dla mojego synka kilka lat temu to nie myślałam o robieniu zdjęć, więc jeśli przygotujesz danie według tego przepisu dla swojego synka lub córeczki to prześlij, a ja z przyjemnością opublikuję z Twoim podpisem :)

Brak komentarzy:

Laika. Obsługiwane przez usługę Blogger.