Składniki:
3/4 szkl. cukru2 szklanka mąki pszennej
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 jajko
2 łyżki Finlandii
świeże maliny i jagody
Sposób przygotowania:
Wszystkie suche składniki wsyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj składniki płynne i doprowadź do jednolitej masy.
Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ułóż na nim owoce.
Smacznego :)
Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ułóż na nim owoce.
Pieczenie:
ok. 1 godziny w 180 st.Podanie:
Posyp cukrem pudrem lub polej płynną czekoladą.Smacznego :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz