Slider

Czekoladowe Brownie z kremem orzechowym




Szybki przegląd i decyzja - Brownie mocno czekoladowe, na urodziny dla męża sprawdzi się na 100 % - soczyste, gliniaste i mega czekoladowe , dołożymy krem i będzie bardziej świątecznie :) Zatem zaczynamy.

Składniki:

200 g cukru trzcinowego dark muscovado
100 g mlecznej czekolady (z orzechami)
200 g masła
3 łyżki kakao
3 jajka
150 g mąki
1 łyżka Amaretto

Krem orzechowy:

100 g cukru trzcinowego dark muscovado
200 g orzechów
70 g masła

Sposób przygotowania:


  1. W rondelku rozpuścić czekoladę, masło, cukier trzcinowy i kakao, po czym odstawić na bok i ostudzić.
  2. Do ostudzonej masy dodać roztrzepane jajka, mąkę i Amaretto.
  3. Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do natłuszczonej masłem lub margaryną tortownicy o średnicy ok. 26 cm (lub wyłożonej papierem do pieczenia).
  4. Orzechy uprażyć i zmienić po czym dodać cukier i masło, całość zmiksować do powstania gęstej, kremowej masy.
  5. Posmarować kremem ciasto.
  6. Piec w temperaturze 190 st.C około 35-40 minut.
Smacznego :)



0

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Flickr Imags

blogger
© ZNOTATNIKA.PL all rights reserved
implementation with by FirmART