Dieta 13 kg w 3 tygodnie bez wyrzeczeń


Po dłużysz poszukiwaniach szybkiej i mało drastycznej diety trafiłam na ciekawą propozycję, czyli dietę 13 kg w 3 tygodnie bez wyrzeczeń. Dietę należy stosować nie dłużej niż 3 tygodnie! Ja zwrócono uwagę w informacji jej dłuższe stosowanie może grozić efektem „jo-jo”, a następnie po diecie przynajmniej miesiąc stosować normalne jedzenie !!!



Uwagi ogólne, których koniecznie należy przestrzegać:
  1. Nie opuszczać żadnego z posiłków!
  2. Nie stosować do przyprawy soli (ponieważ sól zatrzymuje wodę w organizmie). Można stosować inne przyprawy.
  3. Jeść każdy posiłek punktualnie! Tolerancja do pół godziny w jedną lub drugą stronę.
  4. Śniadanie zjeść w ciągu pół godziny od wstania z łóżka !
  5. Koniecznie pić wodę – przynajmniej 1,5 – 2 litrów dziennie ! Wodę do wyboru, najlepiej jedną z tych: KINGA, VITA, VITALINEA, ŻYWIECKI KRYSZTAŁ. Ważne jest żeby woda zawierała więcej niż 5 mg Na/l.
  6. Można też pić 2 filiżanki kawy lub herbatki dziennie, ale nie więcej.
  7. Można również herbatki owocowe i ziółka, ale najważniejsze jest to żeby wypić podaną ilość wody!
  8. Nie można stosować żadnego cukru. Nie wolno słodzić.
  9. Nie wolno stosować do posiłków takich dodatków jak: ketchup, majonez.
  10. Nie wolno jeść nic po 19.00.

DIETA I PRZYKŁADOWE GODZINY POSIŁKÓW

Podaję przykładowe godziny posiłków - nie trzeba wstawać o 6 żeby zjeść śniadanie ☺ Ważne jest bardzo, aby były w miarę równe odstępy czasowe pomiędzy nimi.


Posiłek I – śniadanie około godziny 6.00

  • 2 kromki pieczywa „CHABER” – graham lub pszenny (koniecznie bez cukru!),
  • masło (nie może być margaryna) 10 g, nie więcej (wystarczy na cienkie posmarowanie),
  • 1 duży owoc (jabłko, pomarańcza, 2 kiwi, 10-15 truskawek, winogron, malin, czereśni, 2 mandarynki... itd... NIE BANAN!)

Posiłek II – przekąska około godziny 9.00


  • 2 kromki pieczywa „CHABER”(suche, bez masła) lub zamiast tego 2 białka z jajek oczywiście ugotowane.

Posiłek III – obiad około godziny 12.00

  • 100 g po ugotowaniu wymiennie: KASZA, MAKARON, RYŻ, ZIEMNIAKI, GROSZEK, FASOLA, KUKURYDZA, SOJA, SOCZEWICA
  • do tego WARZYWA GOTOWANE (jadać możemy ich do syta). Ja korzystałam z gotowanych dostępnych łatwo produktów, ze względu na brak czasu. Warzywa możemy oczywiście ugotować samemu. Pozostawiam tutaj pole do inwencji twórczej. Ja przykładowo zjadałam jedną mrożonkę, taką gotowaną zupę np. HORTEXU, polecam tutaj: „Prezydencka”, „Jesienna”, „Zimowa”, „Barszcz ukraiński”, „Włoszczyzna”
  • dodajemy jeszcze łyżkę oliwy z oliwek – można polać warzywa lub można ją łyknąć samą, do wyboru, jak kto lubi.


Uwaga:
Zamiast warzyw gotowanych można zjeść surowe, też do syta, ale przynajmniej 10 minut przed zjedzeniem KASZY, RYŻU, MAKARONU...itd. Spożywanych podczas jednego posiłku produktów – NIE WOLNO ZE SOBĄ MIESZAĆ!!!


Posiłek IV – przekąska około godziny 15.00

  • 150 g po ugotowaniu – FASOLKI SZPARAGOWEJ ( może też być MARCHEWKA, też gotowana).

Posiłek V – kolacja około godziny 18.00


  • 100 g po ugotowaniu tego co jadłyśmy o godzinie 12 lub zamiast tego RYBA 100 g po ugotowaniu, albo MIĘSO 100 g po ugotowaniu, albo 1 całe JAJO,
  • 1 BIAŁKO do tego dodajemy
  • do tego zjadamy WARZYWA gotowane (do syta) + łyżka oliwy z oliwek.

Przez ten cały okres 3 tygodni łykać należy codziennie 1 WAPNO + 1 WITAMINĘ C.


Autor: nieznany

1 komentarz:

  1. Hello, I have read so many articles on this website and they have been very informative and very well put together. I have been trying to improve my website as well. Please visit my website and help me with your valuable feedback.

    https://www.janhittimes.in/category/%e0%a4%ae%e0%a4%a8%e0%a5%8b%e0%a4%b0%e0%a4%82%e0%a4%9c%e0%a4%a8/

    OdpowiedzUsuń

Laika. Obsługiwane przez usługę Blogger.