Rewelacyjna przystawka na wieczór do piwka, wystarczy gotowe ciasto francuskie, zielone szparagi i w ciągu 20 minut mamy gotowe na stole szparagi w cieście.
Składniki:
ok.20 dość cienkich zielonych szparagówgotowe ciasto francuskie
1 jajko
Wykonanie:
1. Zielone szparagi gotujemy 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
2. Z ciasta francuskiego wycinamy paski długości 3/4 szparaga i szerokości tak by ciasto mogło się zawinąć dookoła szparagi.
3. Zawijamy szparagi ciastem dobrze sklejając ich brzegi.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem.
3. Zawijamy szparagi ciastem dobrze sklejając ich brzegi.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem.
5. Pieczemy około 10 minut w temp. 200 st. C (na złoty kolor).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI0wMvcmWG0D9MSbEqFy_ClDJUei1uTyyOsbwMCkv9mCQZPinf8A-a04CcQOLtib6BlW4NRNAuJ9grWUDdjUkicPhKIZLQJU2Lq6jEG3fBbbN_bDVSd2GY6sYmYtDx5cPQn9JvFC6RLvcS/s320/IMG_20160312_183121.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7N7xvi85A9KfCo5nvDCOdR-chQ2DVZFgeD5utHwUVNZwZP-BXwz1gblBoCf4S5PO9OZI28DCa2ocPKuXJBSF4LVtDb0NKKofnCiGjLz6F1qnI2-0LYK6yRZda7E1hS4uR4SccolE_CNCH/s320/IMG_20160312_193943.jpg)
Flickr Imags