Czas grillowania to oprócz mięsa i drobiu również warzywa i warto by było przy tym kolorowo. Te szybkie i smaczne dodatki, zdecydowanie powinny pojawić się na stole.
Składniki:
40 dag cukinii
20 dag małych pieczarek
3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
12 małych cebulek
8 łyżek oliwy
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Cukinie pokrój w plastry o grubości 1 cm, dodaj całe pieczarki i zalej oliwą na 30 minut.
- Następnie obierz cebulę i pokrój na 4 kawałki, jeśli cebulki są małe lepiej pozostawić je w całości.
- Boczek i paprykę pokrój na kawałki.
- Wszystkie składniki nabij na przemian by było kolorowo na szpikulce do szaszłyków.
- Piecz około 5 minut, obracając i smarując oliwą.
- Dopiero po upieczeniu można posypać solą i pieprzem do smaku.
Porada: Jeśli szpikulce do szaszłyków są drewniane, należy je wcześniej namoczyć.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz