Slider

Kolorowe szaszłyki


szaszłyki

Czas grillowania to oprócz mięsa i drobiu również warzywa i warto by było przy tym kolorowo. Te szybkie i smaczne dodatki, zdecydowanie powinny pojawić się na stole.


Składniki:

40 dag cukinii
20 dag małych pieczarek
3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
12 małych cebulek
8 łyżek oliwy
sól, pieprz


Sposób przygotowania:
  1. Cukinie pokrój w plastry o grubości 1 cm, dodaj całe pieczarki i zalej oliwą na 30 minut.
  2. Następnie obierz cebulę i pokrój na 4 kawałki, jeśli cebulki są małe lepiej pozostawić je w całości. 
  3. Boczek i paprykę pokrój na kawałki.
  4. Wszystkie składniki nabij na przemian by było kolorowo na szpikulce do szaszłyków.
  5. Piecz około 5 minut, obracając i smarując oliwą.
  6. Dopiero po upieczeniu można posypać solą i pieprzem do smaku.



Porada: Jeśli szpikulce do szaszłyków są drewniane, należy je wcześniej namoczyć. 


0

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Flickr Imags

blogger
© ZNOTATNIKA.PL all rights reserved
implementation with by FirmART