Grillowany chleb

Czas grillowania rozpoczęty, więc testujemy nowe smaki - wczoraj sprawdziłam jak smakuje chleb grillowany z ziołami.

Składniki:

1 okrągły chleb
2 główki czosnku
1 łyżka posikanej świeżej bazylii
1 łyżka posikanego świeżego tymianku
1 łyżka posikanego świeżego oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
20 dag masła lub domowego smalcu

Sposób przygotowania:

  1. Chleb należy pokroić w kromki, nie przecinając do końca z płaskiej strony.
  2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  3. Do masła lub smalcu dodać posiekaną zieleninę i paprykę, po czym dokładnie wymieszać.
  4. Posmarować kromki chleba, następnie przycisnąć je do siebie  i owinąć cały chleb dwoma warstwami folii aluminiowej.
  5. Piec na ruszcie ok. 40 minut.


Brak komentarzy:

Laika. Obsługiwane przez usługę Blogger.